FAQ

Veelgestelde
vragen

De graszoden worden machinaal gesneden op rollen van 58cm breed en 173cm lang, 1 rol is dus 1m² en weegt ongeveer 15kg.

In een gemiddelde auto met neergeklapte achterbank past al snel 20m² aan graszoden.

De graszoden dienen bij warm weer binnen 24 uur verwerkt te worden nadat ze gesneden zijn. De graszoden kunt u het beste uit de wind en in de schaduw bewaren tot het moment van aanleg.

Als de graszoden gelegd zijn moeten ze direct gesproeid worden om uitdroging te voorkomen. Ongeveer 20 liter (2 grote emmers) per m². De opvolgende 2 weken dagelijks goed sproeien, zo nodig 2 maal per dag. De graszoden mogen niet krimpen of verkleuren door uitdroging. Na 2 weken water geven naar behoefte.

Na 1 week mag het gras voor het eerst gemaaid worden, maar niet te kort. Laat het gras minimaal 4,5 cm lang. Dan is de her-groei beter en droogt het minder snel uit. Na een paar weken mag het wat korter gemaaid worden. Als het geregend heeft of gesproeid is kunt u beter wachten met het maaien totdat het gras opgedroogd is.

Grashandel.nl biedt enkel garantie op de geleverde graszoden. Wanneer duidelijk kan bewezen worden dat de graszoden meer 5% afwijken in maatvoering, structureel afscheuren tijdens leggen of veel gaten bevatten, kunnen wij u tegemoetkomen. Aangezien er geen controle is op de voorbereiding van de ondergrond al dan niet voedingstoestand, de PH-waarde en de aanwezigheid van schadelijke organismen, kunnen wij geen garantie geven op het eindresultaat.
Na aanleg is de afnemer zelf verantwoordelijk voor het voldoende water geven, op tijd maaien en regelmatig bemesten.